Find information her ✓
Læs vores guides
Billige A-kasserArtikler

Hvilken A-kasse skal jeg vælge?

Her på hjemmeside kan du sammenlign nogle af de bedste A-kasser eller blive klogere på emner vedrørende, billige a-kasser, billige fagforeninger, jobsøgning, arbejdsløshed og meget mere – Vi har samlet vores egne anmeldelser af de enkelte A-kasser i menuen til venstre, hvor du kan læse meget mere om A-kasse priserne, fordele, deres branchekompetencer, samt andre fremhævede fordele hos de enkelte arbejdsløshedskasser. Vi har valgt, at fremhæve en del af de mest populære A-kasser på forsiden og i vores anmeldelse og vi er helt sikre på, at du nok skulle kunne finde en forening som kan tilbyde dig netop det du søger. Du kan også læse andre artikler om arbejdsløshed, hvordan du skriver en god jobansøgning eller mere specifikke emner som f.eks. A-kasser for selvstændige. Vi håber du bliver så godt informeret, at du finder en A-kasse eller fagforening som kan hjælpe dig på de områder som du har brug for.

Hvilken A-kasse skal jeg vælge?

Uanset den branche du arbejder inden for, hvad end du er studerende, privat ansat eller offentlig ansat er det fornuftigt at være medlem af en A-kasse. Din A-kasse udbetaler dig dagpenge, hvis du skulle blive arbejdsløs. Der gælder nøje regler for hvornår, at du kan få udbetalt dagpenge som vi selvfølgelig vil berører på denne side eller i artiklerne via menuen til venstre. Dagpenge beløbet vil ikke ændre sig uanset hvilken A-kasse du vælger, da dette beløb er fastsat af Finansloven. Derfor bør du se nærmere på hvilke brancheområder der passer bedst til dig og din uddannelse eller nuværende job. Derudover er A-kassens pris naturligvis også værd at tage i betrækning inden du tilmelder dig. Ønsker du en af de billigste A-kasser får du en A-kasse med mindre fokus på et enkelt erhverv, men du vil i sidste ende stadigvæk få samme beløb udbetalt i dagpenge. Der er dog nogle enkelte A-kasser som du bør tilmelde dig hvis du arbejder indenfor specifikke erhverv som f.eks. hvis du er selvstædig erhvervsdrivende – her kan det være en god idé, at få den rette rådgivning og hjælp til, at komme på rette spor igen. Andre der kan anbefales er Business Danmark som har speciale inden for salg og marketing og det er derfor ret naturligt, at vælge den arbejdsløshedskasse, hvis du stadigvæk ønsker, at arbejde inden for denne branche.

Læs vores artikler om A-kasser og fagforeninger her

Gode råd som vi berører her på siden

Du kan nemt navigere rundt i vores artikelarkiv og gøre dig klogere på, hvilke muligheder du har når du skal finde den bedste A-kasse som kan hjælpe dig økonomisk og med den bedste rådgivning under dit brancheområde. Her nedenfor kan du se nogle af de emner som vi berører her på hjemmesiden. Er du nogle emner som du gerne vil have vi giver dig svar på må du gerne skrive til os. Klik her for at komme i kontakt med os

  • Regler indenfor A-kasser – der findes enormt mange regler iht. Til udbetalingen af dagpenge. Ofte er tidsintervaller afgørende for om du kan få udbetalt penge når du rammer ledigheden. Herudover er der også regler for andre ting som blandt andet krav om at være aktiv jobsøgende, have været medlem minimum ét år, være registreret i jobcenter og generelt stå til rådighed for arbejdsmarkedet så du kan tiltræde eksempelvis med én dags varsel.

  • Hvordan man skifter A-kasse uden forhindringer – det er heldigvis et af de punkter som er nemt at berører og vi har skrevet en overskuelig artikel i menuen. Du kan nemlig blot tilmelde dig en ny forening her på siden med det samme uden at kontakte din gamle. Det nye sted vil sørge for at afmelde dig og du mister naturligvis ikke retten til dagpenge eller, at din tid som medlem starter forfra hvis du skifter. Det var blot et par af de væsentligste punkter som vi mener bær fremhæves hvis du ønsker, at skifte. Læs mere om det i menuen hvis du vil have en uddybning på dette spørgsmål.

  • Lær at skrive en god jobansøgning – der findes virkelig mange guides og artikler til hvordan man skriver en god ansøgning online og vi har da også lavet én her på siden. Du kan finde guiden i menuen hvor vi nøje beskriver hvordan, at du sætter din ansøgning op grafisk, hvad der skal stå, hvilke oplysninger du skal have med og hvad der er vigtigt at fremhæve.

  • God jobsamtale – Hvordan holder du sådan én? – Vi har her på siden en del år på bagen og har selv siddet til jobsamtaler, både som ansøger, men også som interviewer. Vi ved med andre ord hvad du skal lægge vægt på og hvad du nok ikke skal uddybe særligt meget. Der er naturligvis meget forskel på, hvilken branche du søger ind til, men det handler i større grad ofte om at gøre det bedste indtryk med det samme. En jobsamtale tages ofte af flere omgange og du skal derfor anden gang sørge for, at du kan fastholde det indtryk du gav første gang.

  • Anmeldelse af A-kasserne her på siden

    Vores anmeldelse af de enkelte arbejdsløshedskasser på siden er udarbejdet ud fra længere research omkring fordele og ulemper på tværs af de sammenlignede udbydere her på siden. Der kan jf. Ændringer hos de enkelte udbydere opstå fejl i informationerne på siden og vi hører gerne hvis du skal finde nogle, så vi hurtigt kan få dem rettet til. Vores anmeldelse er dog skrevet så de tidsmæssigt bør være tidsløse et godt stykke tid. Ønsker du, at se en samlet oversigt over alle du udbydere vi har valgt at sammenligne her på siden anbefaler vi, at du går til forsiden hvor vi direkte sammenligner priser og fremhævede værdier. Du kan nemt klikke på den aktuelle A-kasse hvorefter vi vil viderestille dig til A-kassens hjemmeside, hvor du nemt og hurtigt kan melde dig ind i både en A-kasse såvel som fagforening med det samme så du snarest har mulighed for, at få udbetalt dagpenge og føle dig sikker. Det er vigtigt at du har mulighed for, at forsøge dig selv eller din familie, hvis du skulle blive fyret.